Ministerul Dezvoltării a autorizat prima solicitare de plată, în valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finanţat în cadrul Componentei 5 - Valul renovării din PNRR, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Dezvoltării, proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni (judeţul Suceava), iar contractul de finanţare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România finanţate din Planul National de Redresare şi Rezilienţă, încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru renovarea integrată a clădirilor, în 7 iunie.

"Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare cu finanţare din PNRR şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede!", a declarat Cseke Attila.

Prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice. Ministerul asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.