Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că România se află peste planul de rezilienţă privind paturile ATI pentru bolnavii de COVID-19, fiind, în prezent, ocupate 1.727 de paturi. Până luni ar urma să fie operaţionalizate alte 32 de paturi de ATI, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, din păcate, eram la 1.727 pacienţi la ATI. Noi pe planul nostru de rezilienţă aveam 1.522 de peturi, deci suntem cu 200 de paturi de ATI peste planul de rezilienţă al României pe COVID”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, joi seara.
 
Ministrul interimar al Sănătăţii a arătat că, luni, cel târziu, vor fi operaţionalizate alte 32 de paturi ATI, în Bucureşti. 
 
"La sfârşitul acestei săptămâni, până luni, cel târziu, vom mai operaţionaliza paturi de ATI în Bucureşti fiindcă aici avem presiunea extraordinar de mare. La Bagdasar Arseni încă 15 paturi, cu posibilitate să mai ducem o Unitate Mobilă cu încă 10 paturi ATI tot acolo. La Colentina încă 7 paturi ATI şi încă 10 de terapie intermediară, la Pipera putem duce pacienţi care nu au nevoie de ATI, dar au nevoie de oxigen. Astăzi avem acolo 50 de pacienţi şi mai putem duce pacienţi”, a detaliat Cseke Attila.
 
Ministrul a adăugat că unii pacienţi cu COVID-19 rămân în ambulanţe sau în Unităţile de Primiri Urgenţe, până li se găseşte un pat.
 
"Unii dintre ei, până când rezolvăm problema de a intra în spital, da, rămân în ambulanţe, respectiv la UPU”, a declarat Cseke Attila.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.