Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a verificat sâmbătă stadiul lucrărilor la două obiective de investiţii din judeţul Satu Mare, finanţate prin programele derulate de MDLPA. Prima investiţie este inclusă în etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi vizează construirea unui pod peste râul Someş în oraşul Satu Mare, iar proiectul are o valoare totală de peste 168 milioane lei, iar cea de-a doua investiţie este o sală de sport cu tribună de 180 de locuri din comuna Moftin, un obiectiv în valoare de 9,6 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referitor la podul care va fi construit peste râul Someş, proiectul are o valoare totală de 168.555.518,48 lei, din care 81.344.496,80 lei reprezintă contribuţia MDLPA, iar 87.211.021,68 lei este suma alocată de la bugetul local, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării remis, sâmbătă, News.ro.

Podul va avea 2 viaducte principale, 6 viaducte secundare, racorduri la străzile laterale, 4 benzi de circulaţie (câte 2 pentru fiecare sens), trotuare şi piste de biciclişti pe fiecare sens de mers.

Conform sursei citate, cel de-al doilea proiect vizitat este o sală de sport cu tribună de 180 de locuri din comuna Moftin, realizată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Obiectivul, în valoare de 9,6 milioane de lei, este dedicat în principal uzului didactic, dar şi uzului comunităţii, şi este prevăzut cu marcaje şi dotări pentru multiple discipline sportive: handbal, baschet, tenis sau volei.

„Investind în sport, investim în sănătate, iar această investiţie este extrem de importantă pentru copiii din Moftin, dar şi pentru comunitatea locală. Oamenii vor putea practica diverse activităţi sportive în condiţii optime”, a afirmat Cseke Attila, potrivit sursei menţionate.

Zona parterului este dedicată elevilor (sportivilor) şi activităţilor sportive, în timp ce zona de la etaj este dedicată gradenei cu o capacitate de 180 de locuri pentru spectatori. Sala de sport este prevăzută cu vestiare pentru elevi şi pentru arbitri, grupuri sanitare şi punct de prim-ajutor.

Obiectivul de investiţii va putea fi utilizat şi pentru competiţii sportive de nivel local şi judeţean, mai arată comunicatul de presă.

Sursa foto: Cseke Attila Facebook
Sursa foto: Cseke Attila Facebook

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.