În contextul inundaţiilor din Munţii Apuseni, Crucea Roşie Română Filiala Alba a continuat demersurile de ajutorare a sinistraţilor, prin organizarea unei ample distribuţii de pachete igienico-sanitare şi alimentare în localităţile Sohodol, Ocoliş, Runc şi Cărpiniş, arată un comunicat de presă al acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, vineri dimineaţă, o echipă alcătuită din 14 angajaţi şi voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Alba şi Sibiu, completată de un reprezentant al companiei Atlas Transporte, s-a deplasat din nou în zonele afectate, cu două maşini, o remorcă şi o maşină de transport marfă, pusă la dispoziţie de compania mai sus menţionată.

În total, au fost oferite oamenilor 344 pachete igienico-sanitare şi alimentare, în valoare de peste 40.000 lei. Pachetele igienico-sanitare au conţinut: săpun, şampon, gel de duş, detergent de vase, detergent de haine, soluţie de curăţat geamuri, soluţie de curăţat suprafeţe, hârtie igienică, dezinfectant suprafeţe, lavete şi bureţi pentru curăţenie; pachetele alimentare au avut în componenţă diverse alimente de bază nepersabile.

Conform sursei citate, pachetele au fost oferite personal oamenilor, echipele Crucii Roşii deplasându-se pe jos în zonele greu accesibile, împreună cu câte un reprezentant din partea primăriilor din zonele afectate. Astfel, au fost distribuite produse în toate comunităţile vizate, după cum urmează: 79 pachete în Sohodol; 108 pachete în Ocoliş şi Runc;157 pachete în Căpiniş.

Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba aduce mulţumiri Filialei de Cruce Roşie Sibiu, care a oferit un ajutor considerabil, atât prin atragerea unor fonduri pentru susţinerea demersurilor noastre, cât prin prezenţa efectivă în teren.

„Această acţiune a fost posibilă şi cu sprijinul financiar al localnicilor din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt, cărora dorim să le mulţumim pentru solidarizarea cu persoanele afectate de inundaţiile din Munţii Apuseni. De asemenea, le mulţumim pentru sprijin şi locuitorilor din zona Sebeş, care au donat Crucii Roşii diverse produse alimentare neperisabile, precum şi tuturor celor au făcut alte donaţii în produse sau bani. Nu în ultimul rând, mulţumim companiei Atlas Transporte, care a devenit un colaborator de nădejde al Crucii Roşii în ultimii doi ani, susţinând logistic şi nu numai activitatea organizaţiei noastre de ajutorare a persoanelor vulnerabile”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.