Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgovişte se confruntă cu o criză de ser antirabic, anunţând luni că în depozitul unităţii sanitare nu mai există nicio doză din acest ser şi că pacienţii în curs de tratament vor fi nevoiţi să aştepte până la sfârşitul lunii octombrie, când producătorul va aduce un nou stoc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SJU Târgovişte a anunţat, printr-un comunicat dat publicităţii luni, că stocul de ser antirabic a fost epuizat atât din stocurile unităţii sanitare, cât şi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Managerul SJU Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru News.ro că reprezentanţii spitalului din Târgovişte au contactat Institutul "Matei Balş” pentru a afla dacă pot trimite la acest spital pacienţii care au nevoie de serul antirabic, însă au fost informaţi că şi această unitate se confruntă cu o situaţie similară.

Potrivit sursei citate, unitatea sanitară nu mai are serul folosit pentru rapel, în farmacie existând în continuare vaccinul antirabic. Prin urmare, pacienţii aflaţi în tratament sunt nevoiţi să renunţe şi pot relua tratamentul la sfârşitul lunii octombrie, atunci când producătorul serului va livra din nou acest produs.

"Pacienţii care erau în curs de tratament nu mai pot urma  procedurile conform protocolului,  până când producătorul va rezolva problema (s-a luat legătura cu producătorul care a confirmat că serul nu mai poate fi adus  până la sfârşitul lunii octombrie, când se va relua livrarea)” precizează comunicatul SJU Târgovişte .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.