Cristian Boureanu este condamnat la doi ani şi două luni cu suspendare pentru ultraj, au decis miercuri magistraţii Judecătoriei Sectorului 1. Iubita sa, Laura Dincă, a fost achitată de acuzaţia de mărturie mincinoasă. Judecătorii au decis, de asemenea, că Boureanu trebuie să plătească daune de 7.000 de euro poliţistului agresat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ieşirea din sala de judecată, Boureanu a spus că respectă decizia judecătorului, adăugând în acelaşi timp că pe lângă probele depuse la dosar au existat şi probe care nu au ajuns niciodată la dosar. El neagă în continuare unele acuzaţii aduse, precum faptul că l-a rănit pe poliţist şi că i-a rupt uniforma.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ţinut puternici într-un an foarte greu. (...) Respect decizia judecătoarei şi apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo şi s-a uitat pe probele existente la dosar, sunt probe care nici nu au ajuns la dosar şi probe care au ajuns la dosar în ultimul moment. O singură concluzie trag: m-am legitimat şi decizia de astăzi arată foarte clar că nu există decizia că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii. (...) Nu l-am atins pe poliţist, nu i-am rupt uniforma. Eu am fost acuzat că l-am degradat, uniforma e întreagă, nici poveste că i-am prins mâna la spate şi i-am fracturat-o. Am fost acuzat pentru asta pe perioada în care am stat în arest. Nu i-am prins degetul în uşă, filmările arată foarte clar că uşa s-a închis o singură dată”, a declarat Cristian Boureanu.

El a mai spus că acuzaţia de mărturie mincinoasă adusă iubitei sale, Laura Dincă, a fost doar un pretext şi o presiune asupra lui, în condiţiile în care ea a fost prima care a predat telefonul cu care a filmat ca probă la dosar.

„Acuzaţia pentru Laura a fost un pretext. A fost o presiune asupra mea. A fost primul din tot incidentul care a predat telefonul cu care a filmat. Nu poţi să declari altceva decât ce filmează telefonul. Oricâte presiuni se fac asupra ta, aia filmează telefonul, aia declari. Nu poţi să declari altceva. Iar dacă pe telefon spune cineva „uite, a vrut să-l lovească”, dacă spune spontan înseamnă că spune adevărul”, a spus Boureanu.

Judecătorii au achitat-o pe Laura Dincă de acuzaţia de mărturile mincinoasă şi l-au condamnat pe Cristian Boureanu la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare. Magistraţii îl mai obligă pe Cristian Boureanu să îi plătească poliţistului pe care l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul 7.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestată.

În 9 iunie anul trecut, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu a fost oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră. El a devenit violent când un agent de poliţie i-a cerut să se legitimeze. În rechizitoriu, procurorii arată că Boureanu l-a ameninţat pe poliţist, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.

Fostul deputat a stat în arest preventiv din 10 iunie, timp de două luni, fiind mutat din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Rahova, fiind judecat sub control judiciar şi având mai multe restricţii.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis, în 19 iulie, că fostul deputat Cristian Boureanu poate fi judecat sub control judiciar, iar decizia a fost atacată de procurori. Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia arătând că fostul deputat a stat suficient încarcerat, că este o persoană instruită şi a luat act de angajamentul acestuia că nu va da declaraţii în presă şi că acceptă că nu este exclus să-l fi "atins" pe poliţist cu genunchiul. Magistraţii mai spun că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil.

Tot la jumătatea lunii iulie, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunţat că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a prietenei acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii spun că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

În acea perioadă, Cristian Boureanu a declarat în faţa magistraţilor că regretă cele întâmplate şi că este conştient că activitatea sa politică este definitiv compromisă. ”Regret foarte mult ce s-a întâmplat şi numai cineva care mă priveşte cu rea-credinţă poate să creadă că nu regret. Activitatea mea politică e definitv compromisă (...) Am în custodie un copil pe care îl am de la 3 ani şi numai eu ştiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr şi am dus-o acasă, regret ce s-a întâmplat”, a susţinut Boureanu.

Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus că era băut şi a recunoscut că i-a înjurat pe poliţişti. ”Nu neg ce s-a întâmplat, am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie, poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. M-au ameninţat că mă umilesc la Antena 3. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu o contravenţie. Am 45 de zile in arest, n-am cum să influenţez judecata, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Nu am contestat măsura arestului preventiv în primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu dacă eram judecător mă arestam preventiv”, a mai susţinut atunci Boureanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.