Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, susţine că ori trebuie găsit un algoritm astfel încât părinţii să ştie când începe anul şcolar, cu un an înainte, pentru a-şi putea planifica concediile, ori revenim la perioada anului de învăţământ între 15 septembrie – 15 iunie, cum era în mod tradiţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iulian Cristache a declarat, marţi, la Prima News, că România are nevoie ca structura anului şcolar să se apropie de media europeană, care este de 180 de zile. 
“Avem nevoie de structura anului şcolar care se apropie de media europeană, în jur 180 de zile. În acest moment, ţinând cont de săptămânile care apar peste noapte – Săptămâna Altfel, Săptămâna Verde, o să mai apară Săptămâna Rutieră şi Săptămâna Bancară, din 170 şi ceva zile, dacă luăm în calcul şi punţile şi simulările, vom ajunge la 150 de zile de an şcolar, în condiţiile în care noi avem aceeaşi programă şcolară de 10 - 15 ani nemodificată. Tot băgăm, tot băgăm şi nu tăiem nimic din aceste conţinuturi. Şi ne mai mirăm că nu avem rezultate. Se face partea de predare, se face partea de evaluare, partea de învăţare şi de instruire la clasă lipseşte într-un procent semnificativ sau depinde foarte mult de sprijinul pe care îl au copiii acasă, de ritmul de învăţare, de această industrie paralelă – meditaţii”, a explicat Iulian Cristache.
El a mai afirmat că trebuie găsit ori un algoritm pentru începerea anului şcolar, ori să se revină la perioada 15 septembrie – 15 iunie.  
“Ori găsim un algoritm de începere a anului şcolar astfel încât părinţii să ştie când începe anul şcolar, cu un an înainte, să poată să îşi planifice concediile. Ori dacă nu, batem în cuie 15 septembrie – 15 iunie cum a fost tradiţional, indiferent că 15 septembrie începe marţi, miercuri sau joi pentru că şi aici e o problemă, nu ştiu ce neapărat trebuie să începem luni. De aceea, tot decalăm anul şcolar că trebuie să înceapă luni. Care e problema că începi marţi sau miercuri?”, a transmis preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.