Poliţia de Frontieră anunţă o intensificare a traficului pe sensul de ieşire din ţară, în acest weekend, şi recomandă pregătirea din timp a documentelor pentru control şi folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise. Sâmbătă, timpul de aşteptare pentru autoturisme este de o oră, la Nădlad II, iar pentru camioane cea mai mare durată de aşteptare, de cinci ore, se înregistrează la Vama Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest sfârşit de săptămână se observă o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, în special la frontiera de vest şi sud a României. Poliţia de Frontieră Română este pregătită cu personal şi tehnică în vederea efectuării unui control eficient, rapid şi optim la graniţă”, a transmis, sâmbătă, instituţia.

Astfel, pentru evitarea aglomerărilor şi pentru scurtarea timpului de control, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate.

”Ca urmare a faptului că cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera cu Ungaria este PTF Nădlac II, iar de la graniţa cu Bulgaria PTF Giurgiu, recomandăm folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim de trafic international astfel încât să se evite supraaglomerarea doar a unora dintre acestea”, a menţionat Poliţia de Frontieră.

Cei care ies din ţară sunt sfătuiţi să verifice pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situaţia traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afişate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp. 

De altfel, potrivit datelor de pe site, sâmbătă la prânz, un număr mare de autoturisme aşteaptă la ieşirea şi intrarea din ţară pe la Nădlac II, unde sunt cinci artere pe fiecare sens, timpul de aşteptare fiind de 60 de minute. Timpi ridicaţi de aşteptare sunt şi la Nădlac, Negru Vodă, Vama Veche (50 de minute), Turnu Măgurele şi Giurgiu (40 de minute), Urziceni, Petea, Ostrov, Galaţi şi Sculeni (30 de minute).

Pentru camioane, pe sensul de ieşire din ţară se înregistrează timpi de aşteptare de 300 de minute la Vama Veche, 240 de minute la Isaccea, 220 de minute la Siret, 200 de minute la Calafat, 180 de minute la Giurgiu, 110 minute la Nădlac II, 100 de minute la Nădlac şi Negru Vodă, 80 de minute la Albiţa, 30 de minute la Petea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.