Creşele din municipiul Vaslui sunt închise luni şi marţi, din cauza gerului, primarul oraşului, Vasile Pavăl, susţinând că a luat această decizie pentru a nu ”se trezi” că este dat în judecată de către părinţi ”dacă i se întâmplă ceva vreunui copilaş”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale din Vaslui au decis ca toate creşele din municipiu să fie închise luni şi marţi, aceeaşi decizie fiind luată duminică şi în cazul celor peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţ.

”Astăzi (n.r. - luni), am dat aceeaşi comandă şi la creşe, la fel ca pentru şcoli şi grădiniţe, ca activitatea să fie suspendată luni şi marţi. Dacă un elev de clasa a IV-a sau a V-a este expus riscurilor la ger, ce putem să mai spunem de un copil de doi ani? Nu putem risca, pentru că mă trezesc apoi că mă dau părinţii în judecată dacă i se întâmplă ceva vreunui copilaş”, a declarat, luni, pentru News.ro primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Primarul vasluian susţine, însă, că personalul din creşe va fi la serviciu în cele două zile pentru a întreţine unităţile, astfel încât activitatea să poată fi reluată în condiţii optime atunci când vremea se va ameliora.

În prezent, toată ţara este sub avertizare cod galben de ger, fiind anunţate temperaturi maxime diurne între minus 16 şi minus 10 grade, iar minimele între minus 25 şi minus 15 grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.