Ministerul Afacerilor Externe, sesizat de cetăţeni despre creşterea timpilor de aşteptare în punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat în nordul Republicii Turcia, a întreprins măsuri, iar autorităţile turce au confirmat că timpii de aşteptare sunt foarte mari. ”Timpul estimat de aşteptare este de minimum 6-8 ore”, a transmis, vineri, MAE, iar cetăţenii români sunt sfătuiţi să fie pregătiţi sau să aleagă rute alernative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a fost sesizat de către cetăţeni români care se deplasează pe cale rutieră dinspre Turcia spre România despre creşterea timpilor de aşteptare în punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat în nordul Republicii Turcia. Pe fondul situaţiei create la acest punct de trecere a frontierei turco-bulgare, reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri în regim de urgenţă pe lângă Direcţia Vamală Kapikule şi Direcţia Vamală Hamzabeyli, pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute, autorităţile turce au confirmat formarea unor cozi semnificative de autovehicule la punctul de trecere a frontierei Kapikule (Republica Turcia) – Kapitan Andreevo (Republica Bulgaria) fiind dispuse măsuri de redirecţionare a acestora către diferite spaţii de parcare amenajate în apropiere pentru fluidizarea traficului în zona punctului de frontieră”, a transmis, vineri seară, MAE.

De asemenea, autorităţile turce au comunicat faptul că timpul estimat de aşteptare pentru efectuarea procedurilor vamale este de minimum 6-8 ore şi au recomandat utilizarea unor rute alternative de părăsire a Republicii Turcia, respectiv punctele de trecere a frontierei Hamzabeyli (Republica Turcia) – Lesovo (Republica Bulgaria) sau Dereköy (Republica Turcia) – Malko Târnovo (Republica Bulgaria).

”În acest context, MAE transmite cetăţenilor români care intenţionează să părăsească Republica Turcia pe cale rutieră să urmeze recomandările autorităţile turce de a îşi procura apă şi de a se asigura că deţin combustibil suficient la intrarea în zona vamală având în vedere timpii de aşteptare şi temperaturile ridicate înregistrate în zonă în această perioadă şi să considere rutele alternative propuse. MAE precizează că Ambasada României la Ankara continuă să urmărească situaţia traficului rutier din punctele de trecere a frontierei menţionate şi menţine dialogul cu autorităţile turce competente. De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis ministerul.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie deosebită, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +90.532.318.1726.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.