Sute de oameni stau la coadă în faţa sediilor agenţiilor pentru protecţia mediului din mai multe oraşe pentru a-şi depune dosarele prin care pot primi finanţare nerambursabilă în programul ”Casa Verde”. Doar în Piteşti, peste 400 de oameni au venit încă din timpul nopţii pentru a fi siguri că reuşesc să se înscrie, în timp ce la Arad autorităţile au cerut ajutorul jandarmilor, mai multe persoane certându-se pentru locurile din faţa instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 400 de persoane din Argeş pe lista de aşteptare pentru dosarul ”Casa Verde”; banii alocaţi în judeţ pentru program ar ajunge pentru în jur de 300 de oameni.

Prefectul din judeţul Argeş, Cristian Soare, a declarat că aproximativ 430 de argeşeni şi-au exprimat intenţia de a accesa fonduri prin programul ”Casa Verde”.

Astfel, oamenii au întocmit încă de duminică o listă în baza căreia să intre la funcţionarii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) pentru depunerea documentelor necesare.

Prefectul de Argeş a afirmat că în cursul zilei de luni a convocat conducerea APM pentru a discuta cu aceasta şi pentru a lua măsuri, astfel încât timpul de aşteptare să fie cât mai scurt.

Judeţul Argeş are alocată, pentru programul ”Casa Verde”, suma de 1.826.186 de lei, iar potrivit estimărilor aproximativ 300 de persoane ar putea beneficia de acest program, având în vedere suma alocată.

Câteva sute de persoane, la APM Arad pentru program ”Casa Verde”; jandarmii şi poliţiştii, solicitaţi să aplaneze conflicte

Luni dimineaţă, la începerea programului APM Arad, peste 300 de oameni formau o coadă în stradă, pentru a-şi depune dosarele de finanţare prin programul ”Casa Verde”. Cei mai mulţi au venit în cursul nopţii, însă, potrivit paznicilor instituţiei, primii şi-au făcut apariţia încă de duminică dimineaţă şi au stat în maşini.

Luni, oamenii se certau între ei pentru locuri cât mai în faţă, iar conducerea APM a cerut sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor locali.

”Nu a fost niciodată aşa ceva aici. Am distribuit numere de ordine, dar oamenii nu vor să plece acasă. Le-am spus că oricum nu putem procesa mai mult de 50 sau 60 de dosare într-o zi, că nu are rost să stea în stradă, dar ei se tem că îşi pierd rândul”, a declarat, pentru News.ro, directorul APM Arad, Dana Dănoiu.

Conform sursei citate, pentru judeţul Arad a fost alocată suma de 1.284.000 de lei în cadrul programului, care ajunge pentru cel mult 200 de dosare.

Şaizeci de persoane la coadă în faţa APM Cluj ca să îşi depună documentele pentru ”Casa Verde”; oamenii s-au înscris pe liste de aşteptare încă de vineri

Aproximativ 60 de persoane s-au aşezat la coadă în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj pentru a putea depune cât mai repede dosarele în vederea accesării fondurilor din programul ”Casa Verde”. Aceştia s-au organizat pe liste încă de vineri.

”Oamenii sunt civilizaţi şi nu sunt recalcitranţi. Le-am explicat tuturor care este situaţia şi de ce se stă atât. Avem pe cineva care verifică dosarul aşa încât merge mai repede. Este şi jandarmeria şi ne-am organizat şi noi cu un consilier care îi triază pe oameni”, a explicat Grigore Crăciun, directorul APM Cluj.

Dosarele pentru accesarea fondurilor din programul „Casa Verde” pot fi depuse până în data de 24 octombrie, însă fondurile sunt limitate.

Astfel, judeţul Cluj are alocată suma de 2,86 milioane de lei, care ar fi suficientă pentru finanţarea a aproximativ 300 de dosare, dacă media solicitărilor este de 6.000 de lei.

Zeci de oameni din Craiova şi-au petrecut noaptea în faţa sediului APM Dolj pentru a-şi depune dosarele la "Casa Verde"

Mai multe persoane din judeţul Dolj au venit duminică după-amiază la sediul APM Dolj ca să se asigure că luni dimineaţă intră printre primii în sediul instituţiei ca să îşi depună dosarul pentru programul "Casa Verde". Oamenii au făcut şi o listă de aşteptare, duminică seară fiind înscrise pe listă 214 persoane. 

"Ne aşteptam, mai ales că aşa va fi în mai multe oraşe. Sperăm ca lucrurile să fie liniştite în cursul zilei de azi. Anul acesta dosarele vor fi înregistrate şi online. Este greu să îi explici omului că ţi-a căzut serverul sau sistemul pentru că am intrat noi, 50 de agenţii online. Dorim să şi verificăm dosarele, să fie complete, să nu existe acte expirate, astfel încât să nu existe motive de respingere. După ce se va atinge suma alocată judeţului sistemul se va bloca şi ne dorim să putem înregistra cât mai multe dosare valabile. Două dintre colegele mele asta vor face, vor verifica dosarele. Avem două colege care cu asta se vor ocupa, cu verificarea dosarelor”, a declarat Monica Mateescu, directorul APM Dolj.

Buzău: Două sute de persoane şi-au petrcut noaptea în faţa sediului Agenţiei de Mediu ca să îşi depună dosarele pentru Casa Verde

Coada din faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Buzău a început să se formeze duminică seară. Astfel, aproximativ 200 de persoane şi-au petrecut nopatea în faţa instituţiei, transmite corespondentul News.ro.

Oamenii au întocmit o listă cu numele persoanelor care se aflau acolo, în ordinea sosirii lor, iar la anumite intervale de timp au făcut prezenţa pentru a se asigura că nimeni nu a renunţat.

Astfel, cei care au dormit în maşini trebuie s-au trezit la două – trei ore pentru a face prezenţa.

Unele dintre persoanele care au aşteptat în faţa APM au venit cu ceai cald, pături sau scaune pliante, în timp ce alţii au venit cu maşinile şi s-au adăpostit de frig în acestea până dimineaţă când au început înscrierile în programul ”Casa Verde”.

Suma alocată judeţului Buzău este de 1.345.026 de lei iar numărul celor care vor fi acceptaţi în program este de aproximativ 240 de persoane, spun reprezentanţii APM Buzău.

Galaţi: Aproximativ 200 de persoane aşteaptă la rând să-şi depună dosarele pentru "Casa Verde"

 Aproximativ 200 de persoane interesate să-şi depună dosare de finanţare nerambursabilă în cadrul programului "Casa Verde" s-au prezentat luni dimineaţă la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Oamenii s-au aşezat la rând de la primele ore ale dimineţii şi s-au înscris pe liste de aşteptare. 

Directorul APM Galaţi, Carmen Sandu, a declarat, luni, că primele dosare au început deja să fie procesate.

"Sunt într-adevăr mulţi cei interesaţi; de la primele ore sunt cam 200 de persoane. Am început să procesăm şi dosarele", a spus Carmen Sandu.    

În perioada 10 – 24 octombrie 2016, gălăţenii pot depune dosare de finanţare nerambursabilă la Agentia pentru Protecţia Mediului Galaţi pentru programul Casa Verde, suma alocată pentru judeţul Galati fiind de 1.598.777 de lei.

Prahova: O sută de persoane la coadă pentru programul Casa Verde cu trei ore înainte să se deschidă instituţia

O sută de prahoveni aşteaptă, luni dimineaţă, în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Ploieşti, pentru a depune documentaţia în vederea accesării de fonduri prin programul ”Casa Verde”.

Potrivit directorului APM Prahova, Florin Diaconu, oamenii au început să se adune începând cu ora 6.00, iar programul de lucru începe la ora 9.00.

Aceeaşi situaţie este şi în Alexandria, judeţul Teleorman, unde oamenii s-au pus la coadă încă de vineri. Aproximativ două sute de persoane s-au înscris pe liste şi au venit să stea în faţa APM pentru a se asigura că luni dimineaţă îşi depun dosarele pentru programul ”Casa Verde”.

Cozi de sute de persoane s-au format în faţa agenţiilor de mediu din mai multe oraşe din ţară, între care Slatina, Drobeta-Turnu Severin sau Buzău.

Finanţările nerambursabile date de stat în programul „Casa Verde” diferă în funcţie de tipul instalaţiei şi pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate şi 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Dâmboviţa: Peste o sută de persoane, la coadă pentru depunerea dosarelor pentru Casa Verde cu cinci ore înainte de deschiderea sediului Agenţiei de Mediu

Peste o sută de persoane aşteaptă, luni, la sediu APM Dâmboviţa pentru depunerea dosarelor necesare programului ”Casa Verde”, a declarat directorul instituţiei, Mircea Nistor.

Oamenii au mers la sediul APM Dâmboviţa începând cu ora 4.00 şi au întocmit liste în baza cărora intră să depună documentele.

Judeţul Dâmboviţa are alocată suma de peste 1.500.000 de lei pentru desfăşurarea acestui program. 

Peste 60 de persoane aşteaptă din cursul nopţii în faţa sediului APM Constanţa pentru depunerea dosarele în cadrul programului Casa Verde

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Lavinia Zaharia, a declarat luni, pentru News.ro, că peste 60 de persone se află în faţa sediului instituţiei pentru a depune dosarele pentru programul ”Casa Verde”.

“Sunt multe persoane, sunt aproximativ 60 de persoane care aşteaptă de azi-noapte. Unii au venit la ora 2.00 dimineaţa, alţii la ora 4.00. În momentul în care se termină fondurile alocate judeţului Constanţa nu mai primim dosare. Pentru judeţului Constanţa a fost alocată suma de aproximativ două milioane de lei. Putem primi aproximativ 300 de dosare”, a declarat directorul APM Constanţa. 

Lavinia Zaharia a precizat că depunerea acestui dosar nu durează mult.

“Dacă este dosarul complet, nu durează mult depunerea lui. În momentul în care omul vine cu dosarul, se verifică dacă sunt toate documentele şi se înregistrează cererea online, într-un program, şi se dă numărul de înregistrare. Asta este tot”, a spus directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Lavinia Zaharia a precizat că ia în calcul prelungirea programului pentru ca toate persoanele care vor să depune aceste documente să o poată face.

Depunerea dosarelor pentru programul ”Casa Verde” a început după ora 9.00 în Constanţa.

Finanţările nerambursabile date de stat în programul „Casa Verde” diferă în funcţie de tipul instalaţiei şi pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate şi 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.