Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că incendiile distrug pădurea, mediul şi biodiversitatea şi a prezentat, sâmbătă seară, o statistică, potrivit căreia 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie, cu un vârf de cazuri între 9 şi 23 aprilie, perioadă în care au fost raportate mai bine de jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incendiile distrug pădurea, mediul şi biodiversitatea! Incendierea miriştilor, terenurilor agricole şi a resturilor vegetale nu sunt acţiuni de igienizare, ci fapte reprobabile ce pot scăpa de sub control şi produce adevărate catastrofe! 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie, cu un vârf de cazuri între 9 şi 23 aprilie, perioadă în care au fost raportate mai bine de jumătate”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, ministrul Meidului.

Potrivit acestuia, flăcările au afectat 3.379,2 hectare de pădure.

”Îngrijorător este faptul că, în urmă cu două săptămâni, a fost raportată o suprafaţă de 1.600 ha mistuită de incendii. Cu toţii iubim şi preţuim natura şi trebuie să acţionăm responsabil pentru protejarea mediului înconjurător! Le mulţumesc voluntarilor, sătenilor, pompierilor şi mai ales personalului silvic! Au intervenit prompt şi în condiţii extrem de dificile au reuşit să oprească dezastre de proporţii”, a mai scris Costel Alexe.

Potrivit acestuia, cele mai afectate sunt judeţele Hunedoara - 603 ha, 47 de incendii, Gorj - 444,5 ha, 52 de incendii şi Maramureş 418 ha, 53 incendii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.