Ministrului Mediului, Costel Alexe, spune că în această perioadă a pandemiei s-au plantat 12 milioane de puieţi de către Romsilva şi speră ca până la finalul anului să fie atins numărul asumat de 53 de milioane de puieţi plantaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu pot ascunde că astăzi în cadrul Romsilva sau în cadrul instituţiilor statului român nu mai avem persoane sau angajaţi care poate şi-au uitat de mult misiunea şi evident ca orice pădure care are uscături şi statul român va trebui să scape de toţi aceşti angajaţi care nu fac cinste sistemului public, dar aş vrea să vă spun că în această perioadă a pandemiei s-au plantat, doar în luna martie, peste 12 milioane de puieţi”, a declarat marţi, ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă. 
 
El a spus că angajaţii Romsilva puteau alege să nu planteze copacii în această perioadă, dar au făcut-o. 
 
"12 milioane de puieţi care au fost plantaţi de cei din Romsilva, oameni care sub o formă sau alta puteau să stea acasă în izolare sau în carantină, puteau să aleagă să nu facă acest lucru, dar pentru că tocmai au dragoste faţă de pădurile României, au ieşit şi au plantat 12 milioane de puieţi doar în luna martie. Vreau să vă informez că această campanie pe care am lansat-o în acest an 2020 şi care se bucură de înaltul patronaj al preşedintelui României continuă”, a anunţat Costel Alexe.
 
El a precizat că doreşte să mulţumească românilor care s-au înscris voluntari în această campanie. 
 
"Aş vrea să le mulţumesc miilor de de cetăţeni români care s-au înscris în această campanie pe care, din păcate, cu voluntarii am fost nevoiţi, din cauza restricţiilor, să o suspendăm, dar campania de primăvară a continuat cu reprezentanţii Romsilva, cu reprezentanţii ocoalelor private, cu instituţiile centralizate ale statului român: Armată, Jandarmerie, Poliţie, companiilor care la începutul lunii martie s-au implicat alături de noi în această campanie şi evident în toamnă pentru că în această perioadă lucrăm, centralizăm toate acele terenuri degradate pe care în urma protocolului încheiat cu Asociaţia Comunelor din România le vom include în campania de toamnă şi vom reuşi să avem cea mai amplă campanie în acest an chiar dacă luna martie şi aprilie avem această pandemie, să ne atingem numărul de 53 de milioane de puieţi minim, cât ne-am asumat”, a mai spus ministrul Mediului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.