Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, cere autorităţilor locale din ţară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.