Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că a solicitat comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului general de la Garda de Mediu Bucureşti, din cauza unei implicări nu tocmai eficiente în ceea ce priveşte monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Costel Alexe a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în prezent comisarii Gărzii de Mediu verifică operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov care desfăşoară procese de ardere. 
 
"În momentul de faţă, comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi, care afectează calitatea aerului din Bucureşti. În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Bucureştiul, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti, de la Garda de Mediu”, a afirmat Costel Alexe.
 
Luni, ministrul Mediului Costel Alexe a explicat că gradul de poluare înregistrat în noaptea precendentă în Bucureşt a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de vegetaţie şi de cauciucuri, dar şi de faptul că viteza vântului a fost redusă. Alexe a invocat şi ”activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi”. El a precizat că situaţia începe să se normalizeze şi a anunţat că vor avea loc controale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.