O corvetă turcească va participa, în data de 15 august, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române, alături de nave militare şi civile din ţara noastră. De asemenea, nu va fi singura prezenţă militară străină la Ziua Marinei, Garda de Onoare pentru primirea oficialităţilor pe faleza din faţa Comandamentului Flotei va fi alcătuită şi din militari americani, francezi şi turci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au anunţat miercuri, printr-un comunicat că o navă militară, corveta turcească TCG ”Kinaliada” (F-514), face o escală în portul Constanţa, în perioada 12-16 august, pentru a participa la ”Ziua Marinei Române”, alături de navele militare şi civile româneşti.
 
După acostarea navei, o delegaţie de la bord efectuează, sâmbătă, vizite oficiale la Comandamentul Flotei ”Viceamiral Vasile Urseanu” şi la autorităţile locale din municipiul Constanţa, iar un detaşament de militari turci depune o coroană de flori la Cimitirul Internaţional Militar din Slobozia în memoria eroilor turci.
 
Corveta TCG ”Kinaliada” (F-514) va putea fi vizitată de populaţia civilă sâmbătă, între orele 10.00 – 12.00 şi 14.00-16.00. 
 
“Marţi, 15 august, corveta turcească va fi prezentă în dispozitivul naval de pe mare, alături de navele militare româneşti, la Exerciţiul demonstrativ întrunit «Forţele Navale Române 23», iar Garda de Onoare, constituită pe faleza din faţa Comandamentului Flotei pentru primirea oficialităţilor, va fi alcătuită din plutoane de militari din Franţa, Statele Unite ale Americii, Turcia, Brigada 30 Gardă «Mihai Viteazul» şi Forţele Navale Române”, au mai precizat Forţele Navale Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.