Corpul de Control al ministrului Educaţiei face, luni, verificări la Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, după ce mama unui elev a reclamat că acestuia i-a fost scăzută nota la purtare la 2. Femeia acuză un conflict cu profesoara de desen, care anterior a cântat într-o trupă etno şi pe care elevul a criticat-o pentru versuri şi pentru felul cum era îmbrăcată într-un videoclip de pe YouTube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, Corpul de Control al ministrului Educaţiei a fost trimis la Colegiul Hasdeu după ce mama unuia dintre elevi a mers în audienţă la ministrul Monica Anisie şi i-a prezentat cazul.

Andrei Alexandru Voicu, un elev de la Colegiul Haşdeu, a primit nota 2 la purtare, după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip şi versurile unui cântec.

Videoclipul a fost filmat în urmă cu mai mulţi ani, când profesoara a cântat într-o trupă etno, dar este în continuare pe YouTube. 

Comentariul, postat pe un grup intern al elevilor, a fost considerat jignitor şi defăimator de către profesoara vizată care a cerut sancţionarea elevului, iar în urma analizei cazului, profesorii au decis scăderea notei la purtare la 2.

Mama elevului a contestat decizia în instanţă, iar în vara lui 2019 magistraţii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea sancţiunii.

Corpul de Control va face verificări pe parsursul a trei zile, timp în care vor fi audiate toate părţile implicate.

Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău este considerat cel mai bun din judeţ.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.