Autorităţile anunţă, sâmbătă, că pacienţii confirmaţi cu coronavirus şi internaţi la Timişoara şi Craiova nu au simptome şi sunt în stare bună, în timp ce aceia de la Cluj-Napoca şi Iaşi sunt în stare ameliorată faţă de momentul internării şi nu au febră. În prezent, sunt în carantină 16 persoane, alte 12.927 de persoane fiind în izolare la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până sâmbătă la ora 11.00, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate şi externate deja.

În acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

"Pacienţii internaţi la Timişoara şi Craiova nu prezintă simptome şi au o stare generală bună. Pacienţii internaţi la Cluj-Napoca şi Iaşi prezintă stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării, fără febră", arată sursa citată.

Vineri, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, cele mai multe fiind efectuate din Timişoara - 14. De asemenea, în cursul zilei au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii la numărul de telefon +4021.320.20.20.

Grupul de Comunicare Strategică mai arată că, la nivel naţional, se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până în 6 martie, au fost raportate 5.544 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.