Medicul primar diabet, nutriţie şi boli metabolice Cornelia Baba afirmă că prima etapă de depistare a obezităţii este extrem de facilă şi a precizat că apoi este nevoie de o abordare multidisciplinară pentru a fi obţinut un profil al persoanei cu obezitate din punct de vedere al tuturor posibilelor patologii. Ea a menţionat că sunt peste 200 de patologii sunt în relaţie cu excesul de greutate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cornelia Bala a fost prezentă, marţi, la Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea
Ea a vorbit despre depistarea obezităţii. 
“Această primă etapă de depistare a obezităţii este extrem de facilă, doar că din păcate şi în lumea medicală, şi în rândul populaţiei generale nu întotdeauna este parcursă cu toate că de fapt, nu avem nevoie de aparate complicate, nu sunt analize costisitoare cum se întâmplă în alte patologii până să ajungi diagnostic. Apoi urmează o etapă mai complexă şi care este parcursă în cabinetele medicale în medicina de familie probabil până la un anumit nivel, în funcţie de dotări şi ulterior şi în cabinete de specialitate de diverse specialităţi pentru că este nevoie de o abordare multidisciplinară astfel încât să obţinem un profil al persoanei cu obezitate nu doar din punct de vedere antropometric, adică greutate, indice de masă corporală, circumferinţa abdominală, ci din punct de vedere al tuturor posibilelor patologii. Peste 200 de patologii sunt în relaţie cu excesul de greutate”, a declarat Cornelia Baba.
Ea a precizat că este importantă prevenirea apariţiei obezităţii de la cele mici vârste. 
“Practic, să obţinem o radiografiere a tututor patologiilor, comorbidităţilor la o persoană cu obezitate, să avem o evaluare globală a situaţiei de la care apoi să pornim intervenţiile necesare, care sigur vor fi cu atât mai intense cu cât riscurile, adică acest cumul de comordibităţi este mai numeros şi în fază mai avansată de evoluţie. Aceasta ar fi partea dedicată persoanele care au deja obezitate, dar la fel de importantă este prevenirea apariţiei supraponderii şi obezităţii începând de la cele mai fragede vârste”, a explicat Cornelia Bala.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.