Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, proiectul de Hotărâre privind acceptarea unei donaţii de teste antigenice rapide pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2 din partea Republicii Coreea şi darea acestora în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform documentului, statul român acceptă din partea Republicii Coreea donaţia de 600.000 teste antigenice rapide pentru diagnosticul COVID-19. Testele vor fi repartizate  gratuit unităţilor care asigură testarea persoanelor suspecte de infectare cu SARS-CoV-2.
 
 „Ultimii ani au demonstrat că solidaritatea şi sprijinul reciproc sunt esenţiale pentru asigurarea răspunsului la ameninţările la adresa sănătăţii publice. Apreciem şi mulţumim pentru această donaţie prietenilor noştri coreeni. La rândul nostru, anul trecut am oferit ajutor statului coreean printr-o donaţie de vaccinuri anti-COVID-19”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.