Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, că a primit o donaţie de 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19 de la Coreea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 16 mai 2022, a avut loc la sediul companiei Unifarm, în prezenţa Ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi a Excelenţei Sale, Rim Gap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, ceremonia de donaţie a 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19. În cadrul ceremoniei, Ministrul Sănătăţii şi Ambasadorul Republicii Coreea în România au evidenţiat cooperarea strânsă dintre cele două guverne în domeniul sănătăţii publice, în special în efortul de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că, în luna octombrie a anului 2021, România a oferit ajutor statului coreean printr-o donaţie de vaccinuri Moderna. 

”Testele primite de Ministerul Sănătăţii vor fi repartizate unităţilor medicale, serviciilor judeţene de ambulanţă şi centrelor rezidenţiale şi vor fi folosite pentru testarea persoanelor suspecte că sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 dar şi a pacienţilor, pentru a fi evitate focarele”, a precizat ministerul.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.