Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv) anunţă că, marţi, se derulează o misiune pentru transportarea unui copil aflat în stare gravă de la Timişoara la Stuttgart. Copilul suferă de stenoză de valvă pulmonară severă şi va primi tratament de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”În aceste momente, avionul Piper PA-42 Cheyenne III desfăşoară o misiune aeromedicală externă, pentru salvarea unui copil aflat în stare gravă, diagnosticat cu stenoză de valvă pulmonară severă. Copilul a fost preluat de pe aeroportul din Timişoară şi transferat la Klinikum Stuttgart, Germania, pentru a urma tratament medical specializat”, a transmis, marţi, IGAv. 
 
Sursa citată a precizat că pe tot parcursul zborului, copilul a fost asistat şi monitorizat de o echipă medicală asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.
 
De la începutul anului şi până în prezent, avionul Piper PA-42 Cheyenne III a executat 3 misiunile SMURD, în slujba cetăţenilor.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.