Un copil de aproape patru ani, care a suferit arsuri cu un lichid fierbinte pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, a fost transportat de urgenţă de la Satu Mare la Bucureşti, marţi dimineaţă, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Copilul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a făcut, marţi dimineaţă, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Satu Mare - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, al unui copil în vârstă de trei ani şi 11 luni, care a suferit arsuri în urma unui accident casnic.

Copilul are arsuri cu lichid fierbinte pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

"Copilul - care a fost însoţit de mama sa şi a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la un echipaj SMURD şi o echipă medicală a Forţelor Aeriene - a fost internat la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti", arată MApN.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian marţi dimineaţă, la ora 3.00, şi s-a întors în Bucureşti cu pacientul, la ora 6.00, a fost operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Alexandra Crămar şi maistrul militar Ovidiu Lupu, iar echipa medicală a fost formată din maiorul doctor Daniel Nică şi plutonierul major Dumitru Miu - asistent medical.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.