Copiii născuţi în ultima perioadă la maternitatea din Ploieşti nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B întrucât serul nu există un spital, au declarat pentru News.ro surse medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de copii născuţi în ultimele săptămâni la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au rămas neimunizati din cauză că vaccinul împotriva virusului hepatic B lipseşte, susţin surse din cadrul spitalului. Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care susţin că nu este vorba despre o criză şi că vaccinul lipseşte doar temporar.

Aceleaşi surse au precizat că Ministerul Sănătăţii a comandat vaccinul şi că acesta va fi livrat in perioada următoare, fără a preciza când anume.

Instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii nu mai pot comunica direct şi oficial cu presa decât cu avizul MS după ce ministerul a transmis recent un document conţinând instrucţiuni legate de comunicarea cu mass-media.

Astfel, documentul emis în 15 mai arată că instituţiile aflate în subordinea, autoritatea şi coordonarea ministerului au obligaţia de a solicita avizul ministerului în privinţa oricărei comunicări cu presa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.