Cei doi copii din Prahova care au fost luaţi de tatăl lor fără acordul mamei, fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră, au fost găsiţi marţi dimineaţă în Bucureşti, în zona Ambasadei Greciei, alături de bărbat, care nu avea drept de vizită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cetăţeanul grec a fost depistat în jurul orei 07.30 în zona ambasadei Greciei din Bucureşti de către jandarmul aflat in postul de pază. Acesta l-a identificat pe baza semnalmentelor şi l-a predat autorităţilor. Cetăţeanul era însoţit de cei doi minori şi a cooperat cu jandarmii", a anunţat Jandarmeria Bucureşti.

De asemenea, Poliţia Română a transmis că atât copiii, cât şi tatăl lor se află la Secţia 8 de Poliţie din Bucureşti, de unde vor fi preluaţi de poliţiştii din Prahova.

Cei doi copii, în vârstă de 8 şi 10 ani, au fost daţi în urmărire după ce luni poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de către mama acestora, din localitatea Vărbilău, că cei doi ar fi fost luaţi de tatăl lor, făra acordul său. 

Conform Poliţiei, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Poliţia a mai transmis că, din declaraţia mamei copiilor, bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copiii au venit în ţară. Tatăl i-a mai răpit pe copii şi în 2014 şi i-a dus în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită. 

În 2017, bărbatul - Micheloudachis Georgios - a venit din nou în ţară, i-a urmărit cu maşina, atât pe copii, cât şi pe femeie, iar aceasta a alertat autorităţile şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Poliţia spunea că el nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională pentru a putea fi tras la răspundere. 

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.