Copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia, a anunţat, luni, premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern în care vor fi luate măsurile de sprijin a românilor afectaţi de seism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a precizat, în debutul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor acorda ajutoare de urgenţă pentru rudele românilor decedaţi la cutremur, precum şi pentru rudele care se deplasează din România în Italia.

”Avem deci astăzi pe agenda şedinţei o hotărâre de guvern pregătită de Ministerul Muncii şi de Ministerul de Externe prin care urmează să acordăm ajutoare de urgenţă pentru rudele persoanelor decedate. (...) Vom asigura sprijin şi pentru rudele celor care se deplasează din România în Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de această catastrofă”, a declarat Dacian Cioloş. 

”Avem, totodată, un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani. Înţeleg că sunt astfel de situaţii - persoane care au fost acolo la muncă şi copiii lor au fost în România, vor primi un sprijin financiar din partea Guvernului”, a spus şeful Executivului. 

El a spus că vor primi sprijin financiar şi familiile care au avut în Italia locuinţe în proprietate şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50%.

”Vom oferi, totodată, un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuinţe în proprietate şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50%, probabil că va fi sprijin şi din partea autorităţilor italiene, dar un prim sprijin îl va acorda şi Guvernul pentru a-i ajuta să treacă peste acest moment dificil”, a adăugat premierul.

De asemenea, Cioloş a anunţat că Guvernul va acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt răniţi în spital în urma cutremurului din Italia şi care nu sunt incluşi în sistemul de asigurări sociale. 

Guvernul va adopta măsuri de sprijin şi pentru românii care au fost afectaţi de cutremurul din Italia şi care doresc să revină în ţară.

”Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care în urma catastrofei doresc să se întoarcă în ţară şi doresc să se reintegreze într-o activitate profesională”, a arătat prim-ministrul Cioloş.
 
Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.