Coordonatorul echipei de cercetători români, Nicu Sebe a declarat miercuri, la Palatul Victoria, despre proiectul ION;că practic, noi suntem ION. Dacă vă gândiţi, NOI în oglindă este ION, un nume generic să zicem pentru toţi românii, a arătat Sebe, precizând că s-au gândit să folosească inteligenţa artificială ca să dăm posibilitatea românilor să se facă simţiţi şi un sistem în care guvernul şi guvernanţii noştri să poată să audă această voce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe de o parte ne-am gândit să folosim inteligenţa artificială ca să dăm posibilitatea românilor să se facă simţiţi şi sunt foarte mulţi români, deci cu siguranţă putem să facem o sinteză a ceea ce zic ei şi pe de altă parte, să facem un sistem în care guvernul şi guvernanţii noştri să poată să audă această voce. Să se uite la această sinteză şi să înţeleagă chiar şi domeniile emergente care pot să apară din această interacţiune cu românii”, a spus coordonatorul proiectului.

Nicu Sebe a precizat că este o echipă formată din experţii în inteligenţă artificială din România, experţi academici, profesori dar şi experţi din industrie.

”Echipa a fost formată şi se lucrează în mod complet voluntar şi sperăm că în acest mod reuşim să avem această iniţiativă care este o iniţiativă unică la nivel naţional şi probabil şi la nivel internaţional”, a mai arătat el. ”Faptul că acest ION, nu neapărat oglinda pe care aţi văzut-o, este mai mult o metaforă pentru faptul că tu te uiţi în oglindă şi zici ce înseamnă să fii român, cine sunt eu. (..) Invit şi alţi colegi, echipa este deschisă şi am vrea să fie cât mai mulţi care să poată să participe, să se unească cu noi în acest efort. Aş vrea să invit şi românii să participe la acest sistem care poate să fie util pentru toată lumea. Ca să fac un slogan, ca să justific şi numele ION, practic, noi suntem ION, dacă vă gândiţi, NOI în oglindă este ION, un nume generic să zicem pentru toţi românii”, a completat Sebe.

Coordonatorul programului a mai spus că datele sunt preluate de la românii care pot să interacţioneze direct pe site şi vor face şi culegere de date publice, de la Facebook.

”Eu m-am uitat în jumătate de oră după ce am anunţat chestia asta şi erau deja 700 sau 800 de persoane care au încercat să intre şi care au intrat pe site, probabil de aceea erau erori. Sebe a spus că cercetătorii cu care a interacţionat el sunt în jur de 5 sau 6 persoane, dar aceştia au echipe astfel că în momentul de faţă lucrează în jur de 40 sau 50 de persoane la acest proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.