Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că persoanele care nu se încadrează în categoriile de vârstă cărora le este recomandat vaccinul produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford se vor putea programa din nou în platforma de vaccinare cel mai probabil din 15 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul acesta locuri disponibile pentru programare sunt în cabinete în care distribuim vaccinul de la AstraZeneca, ceea ce înseamnă ca populaţie eligibilă persoane cu vârsta între 18 şi 55 de ani. Persoanele care sunt peste 55 de ani, care sunt în evidenţă cu boli cronice, care sunt peste 65 de ani chiar dacă au sau nu boli cronice pot să se înscrie la vaccinare începând cu 15 martie, foarte probabil, când vom deschide alte 200 de cabinete de vaccinare unde vor fi distribuite vaccinuri care acoperă această categorie de vârstă. La acest moment, numărul de doze şi implicit numărul de locuri disponibile pentru programare este, practic, epuizat”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă. 
 
În ceea ce priveşte asigurarea dozelor pentru rapel în cazul celor care s-au imunizat cu serul pe bază de ARN mesager, acesta a arătat că "nu se pune problema să fim în imposibilitate de a asigura necesarul de doze”.
 
Întrebat dacă autorităţile din România iau în calcul ideea de a începe imunizarea şi în cazul persoanelor cu vârste mai mici de 16 ani, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că autorităţile respectă recomandările producătorilor de vaccinuri, iar în momentul în care vor exista alte recomandări autorităţile "vor lua în calcul” acest aspect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.