Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, în perioada 24 februarie - 1 martie, au fost vaccinate peste 26.600 de persoane din sistemul de învăţământ, cărora li se adaugă alte 80.000 de persoane care fuseseră imunizate de la începutul etapei a doua de vaccinare. El a afirmat că de la jumătatea lunii martie vor fi înfiinţate 50 de cabinete noi, unde va fi utilizat vaccinul de la Moderna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Un al doilea lucru important pe care aş vrea să îl menţionez este legat de bilanţul personalului din învăţământ care a fost vaccinat atât de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare a campaniei, cât şi în perioada 24 februarie - 1 martie când a debutat această activitate specifică de vaccinare cu prioritatea personalului din învăţământ. În perioada 24 februarie - 1 martie au fost vaccinate peste 26.625 de persoane din rândul personalului didactic, iar de la începutul etapei a doua de vaccinare au fost vaccinate în total peste 80.000 de persoane din sistemul de învăţământ, cumulând atât persoane din sistemul preuniversitar, cât şi persoane din sistemul universitar”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a precizat că de la jumătate lunii martie vor fi deschise noi centre de vaccinare. 
 
"Un alt lucru pe care aş vrea să-l menţionez este legat de deschiderea noilor cabinete şi centre de vaccinare. După cum ştim, de la 1 martie au fost activate încă 130 de cabinete de vaccinare, din a doua jumătate a lunii martie, vom mai înfiinţa aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare în care vom distribui vaccinul de la compania Moderna. De asemenea, ne menţinem acelaşi obiectiv, de a debuta etapa a treia a campaniei de vaccinare adresată populaţiei generale din luna aprilie şi practic din 15 martie va fi disponibilă această posibilitate de programare pe lista de aşteptare a persoanelor din etapa a treia care evident doresc să se vaccineze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.