Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că în jur de 30.000 de angajaţi din sistemul de educaţie au fost vaccinaţi, iar peste 120.000 sunt programaţi pentru imunizare. El precizează că vaccinarea prioritară a angajaţilor din sistem ar putea avea loc începând din 1 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi după-amiază, că "undeva în jur de 30.000" de cadre din învăţământ au fost deja imunizate şi au fost programaţi pentru vaccinare peste 120.000 dintre angajaţii din sistem. 
 
"Încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ ceea ce include tot personalul din creşe, grădiniţe şi cadrele didactice şi şcoala primară, gimnazială, licee şi din universitar. (...) Credem că la 1 martie vom fi în măsură să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ”, a afirmat Gheorghiţă.
 
Până în prezent, 2,2% din populaţia României a fost vaccinată cu două doze de vaccin. 
 
Valeriu Gheorghiţă a precizat, răspunzând unei întrebări, că îşi menţine declaraţia conform căreia etapa a treia de vaccinare poate începe la 1 aprilie în România.
 
În ceea ce priveşte numărul total de doze, România ocupă locul 4 la nivelul Uniunii Europene şi tot locul 4 în ceea ce priveşte numărul persoanelor vaccinate cu 2 doze, iar la nivel mondial se află pe locul 17 între ţările evaluate de Bloomberg în privinţa vaccinării anti-COVID.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.