Consilierii generali sunt chemaţi să voteze, în şedinţa de joi, 2 iunie, un proiect de hotărâre privind cooperarea între municipiul Bucureşti şi Federaţia Română de Baschet în vederea organizării la Bucureşti, a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru tineret ediţia 2022. Administraţia locală ar urma să aloce 1,5 milioane lei pentru organizarea competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campionatul Mondial de Baschet 3x3 pentru tineret ediţia 2022 ar urma să aibă loc anul acesta în clădirea Circului Metropolitan Bucureşti.  

Potrivit acordului de parteneriat între municipalitate şi Federaţia Română de Baschet, document anexat proiectului de hotărâre, municipiul Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, va asigura o contribuţie financiară de 1.500.000 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli efective de organizare a campionatului, cheltuieli ce includ, conform documentului citat: servicii de transport persoane, închirierea unui podium pentru competiţie, închirierea unor instalaţii de iluminat, a unui pachet care să asigure suprafaţa de joc şi sisteme de monitorizare a meciurilor, servicii de promovare şi marketing, dar şi servicii de tip MC (maestru de ceremonii), DJ, prestaţii artistice, servici medicale şi de kinetoterapie, servicii video precum şi plata unui comentator sportiv.  

Bugetul general estimat de FIBA pentru organizarea acestui eveniment depăşeşte 5,9 milioane lei.  

Totodată, municipiul Bucureşti, prin Circul Metropolitan Bucureşti, va pune gratuit la dispoziţia Federaţiei Române de Baschet spaţiul Circului Metropolitan Bucureşti, cu toate utilităţile incluse, pentru desfăşurarea competiţiei sportive.  

În referatul de aprobare semnat de primarul general Nicuşor Dan se arată că multe dintre capitalele europene sunt gazde ale unor astfel de evenimente sportive pentru promovarea respectivelor oraşe ca destinaţii turistice pe parcursul evenimentului, dar şi după acesta, competiţiile sportive reprezentând „una dintre principalele motivaţii în alegerea destinaţiilor turistice şi constituind un motor al promovării regionale”.  

Campionatul Mondial de baschet pentru tineret 3x3 va fi transmis online la nivel internaţional. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.