Directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, a dispus un control, în regim de urgenţă, la Acumularea Colibiţa, după ce au apărut informaţii că proprietarii unor imobile deversează apă menajeră în lac. Şi prefectul de Bistriţa a trimis Corpul de Control în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor informaţii apărute în spaţiul public, conform cărora proprietarii unor imobile situate în arealul Acumulării Colibiţa deversează apă menajeră în lac, directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, a dispus efectuarea unui control, în regim de urgenţă, de către Inspecţia Bazinală a Apelor (IBA). De asemenea, directorul general al ANAR a cerut echipei de control  ca la finalul acţiunii să prezinte raportul de control şi propuneri de măsuri”, au transmis, miercuri, reprezentanţii A.N. Apele Române.

De asemenea, Prefectura Bistriţa a transmis că prefectul Ovidiu Victor Frenţ a trimis Corpul de Control în zonă.

”Domnul prefect Ovidiu Victor Frenţ a activat echipa operativă din cadrul Comisiei de Control Colibiţa, formată din reprezentanţi ai: Corpului de Control al Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii de Mediu, Agenţiei de Protecţie a Mediului şi Primăriei comunei Bistriţa Bârgăului. În urma constatărilor efectuate astăzi la faţa locului, va fi întocmit un raport cu concluzii şi măsurile care se impun, ce va fi făcut public”, a transmis Prefectura Bistriţa.

Potrivit Ştirile Pro TV, lacul Colibiţa din Munţii Călimani este pe cale să devină o bombă ecologică. În zonă nu există canalizare, iar proprietarii de pensiuni au improvizat tuburi de scurgere şi dejecţiile se varsă direct în apă.

Acumularea Colibiţa este amplasată pe râul Bistriţa, este realizată printr-un baraj cu un volum total de cca. 100 milioane de metri cubi şi asigură resursa de apă pentru alimentarea cu apă a localităţilor din aval, inclusiv a Municipiului Bistriţa, precum şi apărarea împotriva inundaţiilor a acestei zone.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.