Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut o serie de controale la nouă importatori şi distribuitori de peşte şi produse de pescuit din zona Bucureşti- Ilfov. Au fost aplicate 7 amenzi în valoare de 35.000 de lei şi au fost date două avertismente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al ANPC, controalele la inportatorii şi distribuitorii de peşte şi produse de pescuit din Bucureşti şi judeţul Ilfov au avut loc în perioada 26-28 iulie a.c. Nouă firme au fost inspectate de comisarii ANPC.
 
”În urma verificărilor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 amenzi contravenţionale în valoare de 35 000 lei şi 2 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de: oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul uman a unei cantităţi de 1.300 kg peşte si produse de pescărie; oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate pentru 6 unităţi de depozitare congelare/refrigerare, 2 utilaje tehnologice, o zonă de producţie pentru produse din pescuit, un raion de vânzare a peştelui proaspăt şi a produselor de pescărie”, se arată în comunicat. 
 
De asemenea, comisarii ANPC au prelevat probe pentru stabilirea gradului de prospeţime a peştelui şi a produselor de pescărie şi dacă sunt respectate limitele maxime admise pentru metale grele şi contaminanţi conţinute de acestea.
 
”Conform rapoartelor de laborator, un lot de 2 tone de ton roşu, origine Vietnam, a fost neconform depăşind valorile maxime admise pentru Cadmiu, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la comercializare şi dirijarea către neutralizare a acestor produse”, mai transmite sursa citată. 
 
Deficienţele constatate, în timpul controalelor, au fost: Lipsa documentelor de provenienţă a mărfii; Utilizarea unor echipamente tehnologice cu deficienţe ( benzi de lucru rupte); Comercializarea unor produse cu durabilitatea minimă depăşită; Comercializarea de peste şi produse de pescărie congelate cu aglomerări mari de gheaţă; Utilizarea unor spaţii de depozitare cu acumulări de gheţă în zone murale şi a agregatelor de frig; Utilizarea unor agregate de frig cu acumulări de impurităţi; Depozitarea în spaţii improprii a produselor alimentare; Utilizarea unor spaţii de congelare cu aflux de marfă peste capacitatea de depozitare a spatiului; Existenţa unor zone murale deteriorate, cu material lipsă, neigienizate; Existenţa unor zone murale cu igrasie în strat gros; Existenţa unui paviment cu zone deteriorate, cu găuri, acumulări de praf şi alte impurităţi; Existenţa unor rigole/sifoane de scurgere a apei, neigienizate, cu acumulări de impurităţi macroscopice; Existenţa unor acumulări de apă pe pavimente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.