Acţiune de amploare a poliţiştilor de la transporturi, în staţiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi şi aeroporturi. Au fost date sute de amenzi, au fost depistate cinci persoane care erau căutate de autorităţi pentru diverse infracţiuni şi au fost indisponibilizate diverse mărguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică al Poliţiei, în perioada 13 – 19 ianuarie a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au participat la o razie în staţiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi şi aeroporturi.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate 1.668 de persoane, controlate 567 de autovehicule şi efectuate patrule în 192 de staţii şi triaje şi 1.028 de trenuri de călătorie. Au fost depistaţi 5 urmăriţi, verificate 21 de obiective de pază şi 7 agenţi economici.

”Poliţiştii au constatat 38 de infracţiuni, fiind cercetate 36 de persoane. De asemenea, au aplicat 482 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.855 de lei şi au indisponibilizat 300 de ţigarete, 13 unelte de pescuit, 44 de kilograme de peşte şi 36 de metri cubi de material lemnos”, a transmis Poliţia.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, după ce au identificat un bărbat de 56 de ani, din judeţul Brăila, care  transporta cu autoturismul personal 20 de kilograme de peşte, din diferite specii, fără a deţine documente de provenienţă.

Totodată, a fost depistat în flagrant delict un alt bărbat, de 47 de ani, din judeţul Botoşani, în timp ce transporta cu un autoturism, mai multe unelte de pescuit, tip setcă, din plasă monofilament, toate în valoare de 1.500 de lei, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. În acest caz se fac cercetări pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 de mm.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.