Consultarea online iniţiată de Ministerul Educaţiei cu privire la tipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul primar şi gimnazial se încheie marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultarea vizând manualele şcolare pentru diferitele discipline din planurile-cadru aferente învăţământului primar şi gimnazial a fost iniţiată joi, 9 noiembrie.

Chestionarul s-a adresat exclusiv elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice din învăţământul primar şi gimnazial.

"Chestionarul are o serie de întrebări specifice şi este astfel construit încât răspunsurile să fie filtrate pentru fiecare categorie de respondenţi. Nu se solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidenţiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării", precizează ministerul.

O primă întrebare se referă la necesitatea manualelor tipărite, variantele de răspuns fiind: DA, pentru toate disciplinele, Da pentru anumite discipline, NU.

În cazul în care răspunsul este afirmativ pentru toate disciplinele, sondajul se încheie. La fel şi în cazul răspunsului negativ.
 
În cazul în care răspunsul se referă doar la anumite discipline, cel chestionat trebuie să precizeze dacă este elev, cadru didactic sau părinte şi dacă este în mediul rural sau urban.după care trebuie să precizeze disciplinele la care nu este necesar manualul tipărit, pentru ciclul primar sau gimnazial.
 
O consultare similară a fost iniţiată de Ministerul Educaţiei în colaborarea cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei în 7 noimebrie, cu privire la regimul temelor pentru acasă. Această campanie se va încheia în 20 noiembrie,
 

Demersul se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi presupune completarea unor chestionare online, elaborate în funcţie de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi şi părinţi.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.