Consulatul român din Catania a contactat autorităţile italiene pentru a obţine informaţii legate de catastrofa feroviară din sudul Italia pentru a afla dacă printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români”, informează MAE.

Oficiul consular român este în permanentă legătură cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

Două trenuri s-au ciocnit, marţi, în apropierea oraşului italian Bari. Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica, precizând că un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

Între timp, pompierii au revizuit bilanţul accidentului de tren din sudul Italiei la 12 morţi şi zeci de răniţi, dar au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, relatează Sky News.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis. Ambele garnituri circulau cu viteză, potrivit experţilor.

La faţa locului se află numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane.

“Cred că sunt mulţi morţi”, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de Il Messaggero.

Mai multe vagoane ale celor două garnituri au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri.

Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă. Una dintre ipotezele luate în calcul este o greşeală de semnalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.