Un paramedic din Constanţa, care se întorcea de la rude de la masa de Paşte, a acordat primul ajutor mai multor persoane implicate într-un accident rutier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISU Constanţa povesteşte, luni, pe pagina de Facebook, intervenţia unui paramedic din structurile proprii.

Se numeşte Eugen, iar când se întorcea de de la rude, după masa de Paşte, a observat un accident rutier.

Eugen a intervenit rapid pentru a ajuta victimele.

”Traficul era foarte lejer, aşa că atunci când a văzut maşini oprite în drum şi-a dat seama imediat că ceva s-a întâmplat. A ieşit imediat din maşină şi s-a apropiat de locul accidentului. Astfel de situaţii vede mai mereu: o maşină accidentată era pe mijlocul drumului, iar cea de a doua era în câmp, dar pe roţi”, a transmis ISU Constanţa.

Eugen a oprit propria maşină şi a cerut voie să intervină, după ce s-a recomandat: ”Sunt pompier paramedic! Am venit să ajut!”.

În prima maşină se afla o femeie, singură, care era bine, însă în cea de-a doua maşină erau persoane rănite. Eugen s-a apropiat şi s-a asigurat că una dintre victime respiră şi este conştientă, deşi stătea jos, lângă roata maşinii. Paramedicul s-a întreptat apoi spre şoferul care rămăsese încarcerat. Acesta era inconştient, dar avea puls.

”În urma impactului, bărbatul a rămas blocat cu picioarele sub bord şi sângera puternic dintr-o fractură deschisă. Eugen a găsit imediat un tricou cu care a reuşit să îi oprească sângerarea. Apoi, i-a susţinut capul în poziţie verticală, pentru a-i proteja coloana cervicală.  Aşa l-au găsit colegii lui când au ajuns. Le-a dat tuturor indicaţii despre starea victimelor şi tot împreună l-au extras pe bărbatul încarcerat”, mai transmite ISU Constanţa.

Eugen s-a îndreptat apoi spre maşina sa, să îşi continue drumul, dar a fost oprit de un bărbat care a fost martor la cele întâmplate.

A vrut doar să îi strângă mâna.

”Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, i-a transmis bărbatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.