Sute de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, în judeţul Constanţa, în minivacanţa de Rusalii, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat înfiinţarea unor puncte temporare de lucru în cinci puncte din judeţ. Garda de Coastă se aşteaptă la valori de trafic crescute în această perioadă, la frontiera cu Bulgaria, şi recomandă să fie tranzitate toate PTF-urile care sunt deschise circulaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Olimpia Ceară, a afirmat că peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic în minivacanţa de Rusalii. 
 
“În perioada 1-5 iunie, peste 200 de poliţişti, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum şi lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale şi zece aparate radar, vor acţiona zilnic în judeţul Constanţa. Prioritatea efectivelor IPJ Constanţa va fi menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în funcţie de evoluţia situaţiei operative, dispozitivele de siguranţă publică vor fi adaptate pe raza localităţilor urbane, rurale şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate. De asemenea, se va asigura intervenţia operativă la evenimentele sesizate prin 112. Totodată, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie. Obiectivul acestora vor fi fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere. Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului, folosind dispozitive care semnalează prezenţa consumului de alcool sau a substanţelor interzise la volan”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. 
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, Ana-Maria Stoica, a afirmat că în această minivacanţă vor fi operaţionalizate cinci puncte temporare de lucru. 
 
“Peste 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa sunt pregătiţi să intervină zilnic, pe durata minivacanţei de Rusalii, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Pentru gestionarea eficientă a astfel de situaţii ce pot apărea pe durata minivacanţei, având în vedere că în această perioadă pe litoral este aşteptat un număr mare de turişti, ca măsură suplimentară, la nivelul inspectoratului vor fi operaţionalizate cinci puncte temporare de lucru în localităţile Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche şi Valu lui Traian. Acestea vor fi operaţionale începând cu data de 1 iunie, ora 8, până în data de 6 iunie, ora 8, fiind încadrate cu autospeciale de stingere şi descarcerare”, a menţionat Ana-Maria Stoica. 
 
Ea a prezentat şi câteva recomandări pentru cei care vor veni pe litoral în următoarea perioadă. 
 
“Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa doresc să facă o serie de recomandări celor care aleg să-şi petreacă timpul liber pe litoral: să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot, să respecte semnificaţia steagurilor arborate la foişoarele salvamarilor, să nu realizeze acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii, să nu intre în apa rece înfierbântaţi după ce au stat foarte mult timp în soare. Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici. Totodată, nu lăsaţi copiii să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă”, a detaliat Ana-Maria Stoica. 
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Cosmin Neagu, a afirmat că jandarmii vor fi prezenţi şi la diverse evenimente programate în această perioadă. 
 
“Pe lângă celelalte misiuni specifice, în perioada minivacanţei, jandarmii vor veghea şi la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a unor manifestări sportive, cultural-artistice şi de divertisment, care vor avea loc pe raza judeţului Constanţa. Astfel, suntem prezenţi la manifestările organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită pe 1 iunie în Piaţa Republicii din municipiul Mangalia, în Parcul 1 Mai din Medgidia, în Piaţeta Centrul Civic din Cernavodă şi în Piaţa Ovidiu din municipiul Constanţa. Tot pe 1 iunie, în intervalul orar 9-14, va avea loc în comuna Limanu evenimentul sportiv pentru juniori Crosul Copiilor. În atenţia jandarmilor vor fi şi următoarele manifestări: evenimentul gastronomic Festival du Bonheur, care se desfăşoară în perioada 1-5 iunie în Parcul Oleg Danovski din municipiul Constanţa, concursul de ciclism mountain bike desfăşurat pe traseul Vadu-Histria în data de 3 iunie, evenimentul sportiv Cupa Mării Negre la ciclism, etapa a treia, care are loc în perioada 4-6 iunie în localitatea Techirghiol şi sărbătorile organizate cu ocazia Zilelor comunelor Pecineaga, Fântânele şi Rasova, desfăşurate toate în data de 4 iunie”, a precizat Cosmin Neagu.
 
Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene, a declarat că 200 de poliţişti de frontieră vor fi zilnic la datorie în această minivacanţă. 
 
“În perioada 1-5 iunie, aproximativ 200 de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfăşura zilnic activităţi specifice în punctele de trecere, precum şi de supraveghere a frontierei de stat. Aceştia vor folosi mijloacele de mobilitate navală şi terestră din dotare, precum şi mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei. În această minivacanţă ne aşteptăm la valori de trafic crescute în punctele de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria pentru că mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara ţării. Valorile de trafic vor fi crescute pe sensul de ieşire la începutul perioadei şi pe sensul de intrare la finalul perioadei. Astfel, recomandăm persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulaţiei internaţionale, să se informeze despre timpul de aşteptare în punctele de trecere în prealabil, pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, la secţiunea trafic online şi să deţină şi să pregătească documentele de călătorie pentru trecerea frontierei de stat”, a afirmat Andrei Ene.
 
Potrivit sursei citate, în judeţul Constanţa, la frontiera cu Bulgaria, sunt deschise cinci puncte de trecere a frontierei: Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipniţa şi Ostrov, iar dintre acestea PTF Dobromir şi PTF Lipniţa au ca program de funcţionare intervalul orar 8-20.
 
”De regulă, PTF Lipniţa şi Dobromir au valori de trafic scăzute, fapt pentru care, dacă pentru a ajunge la destinaţia dumneavoastră consideraţi că puteţi tranzita unul dintre aceste puncte, nu ezitaţi să o faceţi. Garda de Coastă va lua măsuri gradual, în funcţie de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de aşteptare, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontieră care efectuează controlul, cât şi prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere”, a explicat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 
 
Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, Constantin Murariu, a afirmat că peste 110 jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în minivacanţa de Rusalii. 
 
“În perioada 1-5 iunie, pe timpul minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii, peste 110 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa se vor afla zilnic la datorie. Astfel, pe linia menţinerii ordinii publice, împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ne vom asigura că cei care doresc să petreacă momente de neuitat în staţiunile Năvodari, Mamaia, Costineşti, Vama Veche sau în municipiul Constanţa vor fi în siguranţă. De asemenea, pe timpul minivacanţei vom fi prezenţi şi alături de lucrătorii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe plajele protejate, dar şi împreună cu colegii din cadrul Gărzii de Coastă, în zona punctelor de trecere a frontierei de stat şi nu numai. Totodată, în data de 1 iunie, peste 50 de jandarmi vor fi la datorie pentru asigurarea bunei desfăşurări a evenimentului sportiv-cultural care se va desfăşura pe stadionul Gheorghe Hagi, situat pe strada Primăverii din municipiul Constanţa, intitulat «În curând, din nou acasă»”, a afirmat Constantin Murariu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.