Spitalul Judeţean Constanţa a anunţat că interzice accesul vizitatorilor în secţiile cu risc, printre care neonatologie, pediatrie şi chirurgie, începând de marţi, iar pentru celelalte secţii vizitele vor fi limitate la două ore pe zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că luat o serie de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecţiiilor respiratorii, având în vedere contextul epidemiologic actual privind creşterea numărului de cazuri de gripă şi viroze. 
 
„Astfel, începând de marţi, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa va fi permis după cum urmează:  luni – duminică, între orele 13.00 - 15.00. Totodată, în vederea protejării pacienţilor şi a personalului medical, se interzice accesul vizitatorilor în secţiile cu risc: Neonatologie, Obstetrică Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. Venim în sprijinul pacienţilor internaţi în secţiile unde programul de vizită este suspendat, cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11.00-12.00 şi 16.00-17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în Spital dinspre bulevardul Tomis (uşa rotativă)”, a transmis conducerea Spitalului Judeţean Constanţa. 
 
Sursa citată a precizat că este permis accesul unui vizitator la un pacient în saloanele cu trei paturi, în timp ce în saloanele cu patru – şase paturi pot fi vizitaţi cel mult doi pacienţi în acelaşi timp. 
 
De asemenea, durata vizitei este limitată la 15 minute şi nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infectii respiratorii sau aflaţi în stare de ebrietate.
 
Totodată, este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie. Acesta este pus la dispozitia vizitatorilor gratuit şi se regăseşte la intrarea în fiecare secţie.
 
Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a menţionat că masca de protecţie este obligatorie în incinta spitalului, în timpul vizitei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.