Spitalul Cinic de Boli Infecţioase Constanţa are un robot pentru dezinfecţia aerulului şi suprafeţelor, care funcţionează pe bază de lumină UVC, având o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a fost dotat de anul trecut cu un robot de ultimă generaţie pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor, care distruge toţi germenii periculoşi. 
“Robotul de dezinfecţie, achiziţionat cu fonduri de la Primăria municipiului Constanţa, funcţionează pe bază de lumină UVC. Tehnologia robotului de dezinfecţie are o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor. Aparatul acţionează fără intervenţie umană, poate fi programat să acţioneze prin telecomandă pe anumite intervale de timp şi este utilizat acum la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecţia personalului sanitar dar şi a pacienţilor”, se arată în comunicat. 
De asemenea, igiena mâinilor personalului medical din cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase care intră în contact cu pacienţii este atent monitorizată cu ajutorul unui aparat special.
Astfel de roboţi sunt folosiţi şi în spitalele din China pentru dezinfecţie în criza pentru combaterea Coronavirusului, dar şi în Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.
Conform Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, un astfel de robot, care dezinfectează deja saloanele şi spaţiile din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a fost pus şi la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Profesor Doctor Matei Balş”.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este unul din centrele naţionale unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.