Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a propus consilierilor locali suplimentarea cu 4,3 milioane de lei fără TVA a cofinanţării de la bugetul local pentru realizarea stadionului “Gheorghe Hagi”. Şedinţa Consiliului Local Municipal este programată joi, de la ora 15.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Municipalitatea a explicat că această suplimentare a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ordinului Arhitecţilor din România, precum şi cota Companiei Naţionale de Investiţii.
“Voi continua să mă implic în asigurarea finanţării stadionului, aşa cum am făcut şi pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării şi sper ca în luna iulie, anul acesta, să înceapă lucrările la noul stadion”, a declarat primarul Vergil Chiţac. 
Lucrările la noul stadion de aproape 100 de milioane de euro întârzie în urma unei contestaţii depuse de compania care a pierdut licitaţia de construcţie. Ulterior, CNI a declarat că ”obiectivul de investiţii se află sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă nr.90/27.10.2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergenţă”. Consecinţa a fost că semnarea contractului cu firma câştigătoare nu a avut loc anul trecut.  
Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind şi cofinanţat de la bugetul local. Dacă va fi aprobată suplimentarea cofinanţării, contribuţia municipiului Constanţa va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.
La finalizarea lucrărilor, Constanţa va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive şi culturale majore.
Şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa în cadrul căreia urmează să fie aprobat acest proiect este programată joi, de la ora 15.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.