Primăria Constanţa a anunţat, joi, că introduce, de săptămâna viitoare, autobuze pentru elevi şi preşcolari, pe trei trasee. Copiii urmează să călătorească în aceste autobuze sub supravegherea unui poliţist local, iar la coborâre vor fi preluaţi de cadre didactice care îi vor duce la unitatea de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că rutele şcolare vor fi disponibile din 17 februarie, pe trei trasee. 
 
"La urcarea în mijlocul de transport în comun, elevii vor fi preluaţi de CT Bus şi vor călători în siguranţă până la şcoală. La coborâre, copiii vor fi aşteptaţi de un reprezentant al unităţii de învăţământ care îi va duce direct în clasă”, se arată în comunicat. 
 
Primul traseu pleacă de la Gară, merge pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi se opreşte în Tomis Nord, acoperind patru şcoli gimnaziale şi o grădiniţă. Al doilea traseu este pe strada Cumpenei-strada Soveja şi ajunge tot în Tomis Nord, acoperind patru şcoli gimnaziale şi două grădiniţe. Al treilea traseu porneşte din cartierul Palazu Mare şi are ca punct final tot cartierul Tomis Nord, deservind trei şcoli gimnaziale şi o grădiniţă.
 
Sursa citată menţionează că, până în prezent, zece unităţi de învăţământ au aderat la acest program şi au găsit soluţii pentru preluarea elevilor de către un cadru didactic la coborârea din autobuzul şcolar.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.