Peste o sută de părinţi şi copiii lor au participat, sâmbătă după-amiază, la un miting în faţa Prefecturii Constanţa, fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de modificare a codurilor penale. În timpul manifestaţiei, jandarmii au oferit bomboane copiilor, în timp ce aceştia le-au oferit flori. "Dragnea, mama ta nu te-a învăţat că este urât să furi?", este unul diintre mesajele scrise pe pancarte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii aveau mai multe pancarte pe care scria: "Primul meu cuvânt - ruşine!", "Uite, Liviu, câţi copii ies cu părinţii să te vadă anchetat, şi nu achitat", "Dragnea, mama ta nu te-a învăţat că este urât să furi?", "Copiii iubesc România, nu hoţia".

Pe o pancartă era scris un mesaj adresat consilierului judeţean PSD Maria Sabrina Nedelcu, care acum câteva zile s-a adresat protestatarilor, pe o pagină de socializare, cu apelativul "putorilor". Astfel, pe pancartă se putea citi "Sabrina, şi eu sunt o putoare mică şi nu  suport corupţia-n politică".

O fetiţă venită la protest a spus că este nemulţumită că guvernanţii vor să dea drumul hoţilor.

"Mă deranjează că vrea să dea drumul hoţilor şi că noi am riscat să fim jefuiţi şi să ne pierdem toate bunurile. Protestez ca să se ştie că nu vrem să fim furaţi", a spus fetiţa.

Una dintre femeile venite cu copilul în faţa Prefecturii a spus că guvernanţii trebuie să-şi pună întrebarea ce caută copiii în stradă, acesta fiind un mesaj de disperare, şi nu doar o lecţie de civism.

"Când o mamă decide să aducă ce are mai de preţ în stradă este un mesaj şi cred că guvernanţii trebuie să-şi pună o altă întrebare: ce caută copiii în stradă. Ce caută mamele cu copii în stradă. Este un mesaj de disperare, nu doar o lecţie de civism" , a spus femeia.

Ea a mai precizat că a fost deranjată de faptul că guvernanţii nu au vrut să intre în niciun dialog şi nu au ţinut cont de vocea străzii.

La un moment dat, câţiva jandarmi le-au oferit bomboane copiilor prezenţi, iar aceştia le-au oferit, la rândul lor, lalele.

Pe timpul protestului, mulţi copii au desenat pe asfalt şi s-au jucat cu baloanele, manifestarea fiind una paşnică.

La ora transmiterii acestei ştiri, cea mai mare parte a părinţilor şi copiilor au început să plece, unii dintre adulţi spunând că mai rămân şi pentru protestul care va începe la ora 18.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.