Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au retras de la comercializare peste 3,5 tone de alimente de la un restaurant din Satul de Vacanţă, bunurile fiind neetichetate şi ţinute în condiţii improprii. Comisarii vor solicita Comisariatului Regional suspendarea activităţii unităţii pentru o jumătate de an deoarece reprezentanţii acesteia au împiedicat controlul, iar amenda care va fi stabilită va depăşi 30.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat corespondentului News.ro că reprezentanţii instituţiei au făcut, vineri, un control la restaurantul “Cuptorul cu plăcinte”, din Satul de Vacanţă.

Comisarii CJPC au descoperit că bunurile alimentare erau neetichetate şi ţinute în condiţii improprii, o cantitate de peste 3,5 tone de alimente fiind retrasă de la comercializare, adică aproape toate produsele şi preparatele găsite în local.

Horia Constantinescu a afirmat că patronul restaurantului a împiedicat desfăşurarea controlului, împreună cu angajaţii el ridicând un zid din navete către spaţiul de depozitare. Mai mult, acesta a refuzat să pună la dispoziţia echipelor de control şi documentele cerute, iar la un moment dat a părăsit locaţia, trimiţând acolo un alt membru al familiei sale.

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a spus că procesul-verbal al acţiunii de control nu a putut fi încheiat în aceste condiţii, reprezentanţii restaurantului fiind aşteptaţi la sediul instituţiei cu documentele necesare pentru a fi stabilite sancţiunile.

Horia Constantinescu a precizat că amenda în acest caz va porni de la 30.000 de lei, la atât ridicându-se sancţiunea pentru împiedicarea controlului.

De asemenea, comisarii au închis localul, iar Horia Constantinescu a spus că va propune conducerii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor suspendarea activităţii la “Cuptorul cu plăcinte” pentru o perioadă de şase luni, această sancţiune fiind prevăzută în legislaţie numai pentru împiedicarea acţiunii de control.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.