O fetiţă de 8 luni, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost diagnosticată şi externată după aproape 2 săptămâni de tratament

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză", precizează DSP Constanţa "cu privire la suspiciunea de hepatită acută".
Evoluţia fetiţei  sub tratament a fost pozitivă.
Fetiţa a fost externată luni.
Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii anunţau săptă-mna trecută că medicii au suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută în cazul a doi copii, unul în vârstă de 8 luni şi celălalt de 10 ani, fiind aşteptate rezultatele ultimelor analize, ce doi copii nefiind din Bucureşti.
Până în 21 aprilie, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), cazuri înregistrate la copii cu vârsta între 1 lună şi 16 ani. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii publicat săptămâna trecută se arăta că aceste cazuri au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.
O suspiciune similară a existat şi în cazul unei fetiţe de cinci ani, internată iniţial la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală. Ulterior, fetiţa a fost diagnosticară cu Boala Wilson, ea fiind supusă sâmbătă unui transplant hepatic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.