Sediul Serviciului Public Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa a fost luat cu asalt, începând de miercuri dimineaţă, de către zeci de persoane, după ce a intrat în vigoare legea prin care este eliminat timbrul de mediu, oficialii instituţiei estimând că pe parcursul zilei prezentările se vor dubla faţă de săptămâna trecută, astfel că au deschis mai multe ghişee şi au un serviciu de programări online pentru a se reduce timpul de aşteptare. Şi la Sibiu miercuri a fost aglomeraţie la Serviciul Permise, unde peste 400 de persoane s-au strâns pentru a-şi înmatricula maşinile în prima zi de eliminare a taxei de mediu. Programul instituţiei a fost prelungit cu două ore pentru a se face faţă situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa, comisarul şef Marian Tudose, a declarat corespondentului News.ro că se aştepta să fie aglomeraţie miercuri, având în vedere că a intrat în vigoare legea care elimină timbrul de mediu şi că a luat mai multe măsuri pentru a fi redus timpul de aşteptare.

“Ne aşteptam la această aglomeraţie, de aceea am deschis mai multe ghişee, avem şi un sistem de programare online prin care cetăţenii se pot programa astfel încât să nu stea la coadă care funcţionează deja şi suntem în parametri normali de funcţionare.  Nu sunt probleme deosebite la noi, nu au fost cozi în afara clădirii decât la începutul zilei, preţ de o oră, când în exterior erau 8-10 persoane maximum. Acum nu mai este situaţia asta”, a afirmat comisarul şef Marian Tudose.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor  Constanţa au fost deschise cinci ghişee faţă de trei câte erau săptămână trecută şi există un ghişeu special pentru cei care îşi fac programarea online, timpul petrecut acolo fiind de maxim cinci minute.

Comisarul şef Marian Tudose estimează că 200-250 de persoane se vor prezenta miercuri la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor  Constanţa, în timp ce media săptămânii trecute a fost de 100-130 de persoane.

Şi la Sibiu a fost, miercuri, aglomeraţie la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din cadrul Prefecturii judeţului, unde s-au strâns peste 400 de persoane pentru a-şi înmatricula maşinile, în prima zi de eliminare a timbrului de mediu. Peste 4Programul instituţiei a fost prelungit cu două ore pentru a se face faţă situaţiei.

"De trei luni aştept să înscriu maşina şi acum când ajung uite ce e aici, plătim taxe, impozite şi uite ce e aici. Cel mai bine ar fi să plec şi să vin dimineaţă la 5 şi să stau la rând aici”, spune unul dintre sibieni.

"Sper să ajung astăzi la ghişeu. De o lună aştept, am avut noroc că am luat maşina de curând. Dacă nu se elimina taxa aveam de plătit în jur de 2.400 de lei”, spune un alt bărbat aflat la rând.

Programul instituţiei a fost prelungit cu două ore pentru a se face faţă situaţiei şi se emit bonuri de ordine, făcându-se programări şi pentru zilele următoare.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au precizat că, până la ora 12.30, au fost emie aproape 400 de bonuri de ordine, în fiecare zi lucrătoare fiind programt câte 162 de persoane.

"Se lucrează la trei ghişee, dar timpul mediu petrecut de fiecare persoană la ghişeu este de circa zece minute. În timpul de lucru se pot efectua maximum 162 de operaţiuni, aşa că s-au făcut programări pentru zilele următoare”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

Potrivit acestora, la data de 31.12 2016, în evidenţa serviciului judeţean sunt 187.680 de posesori permise de conducere, numărul vehiculelor rutiere înmatriculate în judeţul Sibiu fiind de 152.917.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.