Un număr de 24 de copii din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu meningită virală acută, iar alţi şapte sunt suspecţi, în cazul a doi dintre aceştia existând şi suspiciunea infectării cu virusul West Nile. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au început dezinfecţia în şcolile în care s-au înregistrat cazuri noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DSP Constanţa a anunţat vineri, printr-un comunicat, că de la începutul lunii octombrie până pe data de 14, inclusiv, au existat suspiciuni de meningită acută virală în cazul a 31 de copii, boala fiind confirmată pentru 24 dintre ei.

În prezent sunt în evaluare alţi şapte copiii suspecţi de meningită, dintre care doi ar putea fi infectaţi cu virusul West Nile, potrivit sursei citate.

“O echipă mixtă din Direcţia de Sănătate Publică Constanţa (Serviciul Control în Sănătate Publică şi Serviciul Supraveghere în Sănătate Publică – Igiena Şcolară) desfăşoară acţiuni de evaluare a condiţiilor igienico-sanitare în unităţile de învăţământ unde au existat cazuri confirmate de meningită acută virală. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa efectuează acţiuni de dezinfecţie în cadrul unităţilor de învăţământ unde se înregistrează cazuri noi de meningită acută virală, începând cu data de 13 octombrie”, se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, cadrele medicale din unităţile de învăţământ efectuează triajul epidemiologic zilnic al elevilor şi fac educaţie pentru sănătate în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

De asemenea, DSP Constanţa a făcut recomandări privind efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei riguroase în incinta spaţiilor de învăţământ şi la grupurile sanitare (cu produse avizate de către Ministerul Sănătăţii), care au fost transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean, Serviciului Public de Asistenţă Socială şi primariilor din judeţ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.