Mai multe autovehicule, printre care şi o ambulanţă, au rămas blocate, vineri, în zăpadă pe drumuri din judeţul Constanţa, acestea fiind scoase de echipele de deszăpezire. Pe mai multe şosele s-au format suluri de zăpadă de aproximativ 40 de centimetri, utilajele Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) intervenind în mai multe zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia pe mai multe drumuri judeţene din Constanţa se desfăşoară, vineri, cu dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil, potrivit reprezentanţilor RAJDP.

Astfel, au existat probleme în zona localităţii Şipote acolo unde o ambulanţă care preluase un pacient pentru dializă şi îl transporta la Constanţa precum şi trei autoturisme au rămas blocate în zăpadă. Echipele de deszăpezire au intervenit şi au reuşit deblocarea acestora.

De asemenea, în zona localităţii Cobadin, două maşini de marfă ieşit de pe carosabil tot din cauza zăpezii, dar reprezentanţii RAJDP au intervenit şi le-au repus pe şosea.

Pe mai multe drumuri judeţene sulurile de zăpadă depuse pe carosabil depăşesc 40 de centimetri, au precizat reprezentanţii RAJDP.

Totodată, suluri de zăpadă s-au format vineri după amiază în zona localităţii Urluia. Reprezentanţii Administraţiei Drumurilor Naţionale au intervenit şi le-au îndepărtat.

La ora transmiterii acestei ştiri nu există drumuri judeţene sau naţionale din Constanţa închise circulaţiei rutiere, potrivit sursei citate. 

Totodată, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuieşte conducătorii auto care se deplasează pe DN 3 Călăraşi – Constanţa (în special tronsonul Urluia – Crângu, judeţul Constanţa), DN 22 Constanţa – Tulcea (în special tronsonul Mihai Viteazu – Tulcea) şi DN 38 Agigea – Negru Vodă (judeţul Constanţa) să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, pe aceste şosele circulându-se în condiţii de iarnă. Potrivit sursei citate, în zonele respective acţionează utilaje de deszăpezire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.