Un magazin din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu ar putea fi închis o jumătate de an de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din cauza mai multor nereguli, echipele de control găsind, printre altele, vitrine de depozitare cu mucegai şi produse din carne cu aspect modificat aflate la vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a fost primită o petiţie privind diferenţa între preţul afişat la raft de 3,50 lei şi preţul încasat de 5 lei, pentru produsul Griş 500 grame, comercializat în magazinul administrat de SC Atractiv Mark SRL, din localitatea Mihail Kogălniceanu. În urma acestei sesizări, a fost făcut un control la unitatea respectivă. 
 
Astfel, în urma verificărilor au fost găsite mai multe nereguli, printre care: practică comercială incorectă în raport cu consumatorul, în baza documentelor ataşate la petiţie; comercializarea unor produse fără a avea afişat preţul per unitatea de măsură; folosirea unor vitrine de depozitare cu depuneri, mucegai, vopsea exfoliată pe porţiuni şi cu urme de rugină; comercailizarea unor produse din carne cu aspect modificat şi miros înţepător; existenţa pereţilor şi tavanului magazinului cu vopsea exfoliată şi neigienizaţi; comercializarea unor produse alimentare diverse care nu au informaţii privind data limită de consum înscrisă pe etichetă.
 
Magazinul a fost amendat cu 10.000 de lei şi a fost făcută propunere de închidere temporară a unităţii de cel mult şase luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.