Jandarmii constănţeni au donat sânge, vineri, pentru cei doi militari de la Baza aeriană Feteşti răniţi în accidentul rutier produs în localitatea Ştefan cel Mare şi care sunt internaţi la Spitalul Judeţea, cadrele medicale spunând că evoluţia lor după intervenţiile chirurgicale este favorabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat, vineri, jandarmii constănţeni s-au alăturat apelurilor lansate de aviatorii militari pe reţelele de socializare şi au donat sânge pentru cei doi militari de la Baza aerienă 86 Feteşti "Lt. aviator Gheorghe Mociorniţă" care au fost răniţi în accidentul rutier produs, miercuri, în apropiere de Cernavodă.

“De-a lungul timpului, în urma apelurilor umanitare pentru donare de sânge, jandarmii constănţeni au răspuns pozitiv de fiecare dată şi au dat dovadă de spirit civic. În medie, din anul 2008, unul din şapte jandarmi a donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers”, se precizează în comunicat.

FOTO: Jandarmeria Constanţa
FOTO: Jandarmeria Constanţa

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au anunţat că cei doi militari sunt în continuare internaţi în Secţia de Terapie Intensivă, dar că evoluţia lor este favorabilă.

“Cei doi pacienţi răniţi grav în accidentul rutier care s-a petrecut pe 25 ianuarie, pe DN 22 C, sunt în continuare internaţi la SCJU, în Secţia Terapie Intensivă. Aceştia sunt sub tratatament de specialitate şi, în continuare, le sunt monitorizate funcţiile vitale. În ambele cazuri, evoluţia este favorabilă postoperator. Personalul medical depune toate eforturile pentru recuperarea celor doi pacienţi”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de reprezentanţii spitalului.

Parchetul Militar a transmis că, în urma primelor verificări, accidentul s-a produs după ce plutonierul major Dan Nica, care conducea autoturismul Logan, s-a angajat într-o depăşire imprudentă. În maşina respectivă se afla comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti ”Gheorghe Mociorniţă”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, care urma să participe la o misiune la Mihail Kogălniceanu.

Miercuri, în jurul orei 12.30, în localitatea Ştefan cel Mare, plutonierul Dan Nica s-a angajat în depăşirea unui TIR şi a lovit cu maşina un autoturism Renault care circula regulamentar din sens opus. Cele două maşini s-au lovit apoi de camion, şoferul acestuia încercând să evite impactul.

În urma accidentului, un bărbat şi o femeie, aflaţi în autoturismul Renault, au murit pe loc. Cei doi militari au fost scoşi din maşină de un echipaj de descarcerare. Cadrele medicale prezente la faţa locului au stabilit că plutonierul a suferit un şoc hipovolemic, fiind preluat cu elicopterul SMURD, iar comandantul Bazei aeriene a fost diagnosticat cu fractură deschisă de femur, fiind luat de ambulanţa SMURD. Ambii militari au fost intubaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Cosntanţa pentru îngrijiri medicale.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând să continue cercetările în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.